Basisschool Don Sarto ( bs De Alm is aangesloten bij ons onderwijsnest)

Basisschool Don Sarto staat in de multiculturele impulswijk Broekhoven. We zijn een uitdagende school met een leuke, gevarieerde populatie, waar je erg veel voldoening uit kunt halen en veel van kunt leren.
Basisschool De Alm is aangesloten bij ons onderwijsnest.
De Alm is een buurtschool met een duidelijke functie in de wijk. Kinderen voelen zich veilig en prettig, competent en gewaardeerd.

Don Sarto is de vaste standplaats van ons onderwijsnest, maar als je hier stage komt lopen, kun je dus ook een stageplek krijgen op basisschool De Alm ( of je voorkeur hiervoor uitspreken). Erg leerzaam, want zo kun je meerdere scholen van binnen zien!

• Kunst en cultuur
  • Nieuwkomers

Momenteel zijn we druk met Marcel van Herpen die ons verder ontwikkelt op pedagogisch vlak ( DS) en op zowel Don Sarto als basisschool de Alm werken we een GKA project ( gelijke kansen alliantie).

Binnen de school ( scholen) hebben wij een open en onderzoekende cultuur. We bekijken steeds de aandachtspunten binnen onze school en gaan daar dan gericht mee aan de slag. De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met rekenen en recentelijk met een manier om de wereldoriëntatie anders aan te pakken. Dit wilden we meer op een onderzoekende en ontwerpende manier aan gaan bieden. Hier zijn we in het schooljaar 2018-2019 mee begonnen in de bovenbouw. Wellicht dat we dit verder gaan uitbreiden binnen de school. Een komend speerpunt dat we verder willen gaan onderzoeken is bewegend leren.
Ook zijn we bezig op gedragsgebied, door onder begeleiding een positief schoolklimaat te creëren/ bevorderen en stimuleren.