De Toermalijn

De Toermalijn, een schitterende school in Bladel, waar stagiaires volwaardig lid van het team zijn. Onderzoekend en meedenkend. We zetten Snappet in als middel tijdens rekenen, taal en spelling. Ook de wereldoriënterende vakken zijn volop in ontwikkeling en we zijn ons op dit moment aan het oriënteren of IPC een middel is dat bij ons past. ICT vaardigheden vinden we heel belangrijk. Vanaf de groepen 5 hebben alle leerlingen de beschikking over een Chromebook.
Verder zijn we een Vreedzame school, hebben we een interne plusklas en staat techniek regelmatig op het rooster. De Toermalijn, een school waar leerlingen, ouders, leerkrachten en stagiaires zich prettig voelen.

• Wetenschap, techniek en design
  • Leren en media
  • Jonge kinderen
  • Kunst en cultuur

Reflecteren met jonge kinderen, overgang van groep 1/2 naar groep 3

We proberen schoolontwikkeling vooraf te laten gaan door gedegen onderzoek. Wat is precies het probleem en hoe kunnen we dat het beste oplossen. We zetten de expertise van collega's zoveel mogelijk in door met kennisteams te werken. Mogelijke onderwerpen van onderzoek schooljaar 2018-2019 zijn: reflecteren met jonge kinderen en de overgang van kleuters naar groep 3.

• Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Summa College, ROC sport en bewegen, Sporthogeschool Eindhoven