De Wichelroede

De Wichelroede heeft ongeveer 300 leerlingen verspreid over twee locaties, de onder- en de bovenbouw. Het team bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste en gemotiveerde collega's. Al jaren werken we vanuit de visie van Meervoudige Intelligentie. Onder het motto "Op zoek naar de bronnen van elk kind" kijken we wat een kind goed kan en hoe we hem op de juiste manier kunnen aanspreken en prikkelen. Vanuit welbevinden en betrokkenheid sluiten we zo goed mogelijk aan bij de persoonlijke ontwikkeling van het kind.
De Wichelroede maakt onderdeel uit van Kindcentrum De Krijtenmolen. We zijn bezig om de inhoudelijke afstemming tussen onderwijs en kinderopvang vorm te geven.

• Integraal kindcentrum
  • Wetenschap, techniek en design

Groepsoverstijgend werken, kindgericht in plaats van methodegericht werken, onderzoekend leren, techniek en doorontwikkeling kindcentrum.

Vanuit het jaarplan wordt elk jaar in overleg met de student een onderzoeksonderwerp gekozen. Afgelopen jaren is bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het kindcentrum en de overgang van groep 2 naar groep 3.

ROC onderwijsassistent