EBC De Regenboog

Onze onderwijsvisie kan in één zin samen worden gevat: leren in geuren en kleuren. De onderwijsomgeving is geformeerd rondom leerpleinen en rijk ingericht, zodat alle kinderen op basis van mogelijkheden en interesses maximale kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Leerlingen krijgen de gelegenheid om doelmatig, actief en zelfstandig te leren. Het onderwijs doet recht aan de verschillen tussen leerlingen. De vernieuwing van het onderwijs is erop gericht dit maatwerk voor al onze leerlingen tot stand te brengen.

• Integraal kindcentrum

Onze school is volop in ontwikkeling. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen waarbij studenten een bijdrage kunnen leveren. Samen met studenten gaan we kijken waar de leerbehoefte van de student aansluit bij onze eigen ontwikkelingen. Dat kan op de meest uiteenlopende onderwerpen zijn.

Ook buiten de bovenstaande onderzoeksthema's zijn wij als school volop in ontwikkeling. Onderzoeksonderwerpen worden altijd in overleg afgestemd op de interesses in leervragen van de studenten.
Diverse onderzoeken hebben inmiddels plaatsgevonden.

2018-2019
- Kindleergesprekken Jelmer Broks
- Lopend onderzoek Kristel Kuijpers
2017-2018