OBS Kompas

“Het beste wat je kunt worden, is jezelf"
Onze pedagogische lijn is gebaseerd op het gedachtengoed van Stephen Covey. De 7 gewoonten van effectief leiderschap, The Leader in Me. Leidinggeven aan jezelf en inzicht in jezelf hebben (je eigen aandeel en je verantwoordelijkheid in allerlei situaties) en je relatie met de ander.

De 7 eigenschappen, oorspronkelijk bedoeld voor leidinggevenden, bleken zeer effectief toepasbaar voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen en/of zijn relaties met anderen wil versterken.

Zowel op het niveau van volwassenen, maar ook, zij het speelser, op het niveau van kinderen. En daar ontstond het Covey “Leader in Me-Traject” voor kinderen in de basisschoolleeftijd!

Voor het komende schooljaar hebben wij de volgende punten:
-Bewegend leren;
-Automatiseren;
-Schrijven en motoriek.

Daarnaast staan wij zeker open voor suggesties van studenten. Juist hun frisse kijk kan ons ook een volgende stap opleveren.

Thema: Bewegend leren

Onderzoek 1:
Wij zijn dit jaar begonnen met een pilot Bewegend Leren.
Dit willen wij schoolbreed gaan ontwikkelen en hierdoor ook de overgang tussen de bouwen vergemakkelijken.
De hele opbouw hier omtrent willen wij koppelen aan The Leader in Me.

Onderzoek 2:
Het opzetten van een doorgaande lijn voor de gehele school met betrekking tot Automatiseren, met een duidelijke koppeling richting onze nieuwe rekenmethode, waarbij er een koppeling dient te komen met "Met Sprongen Vooruit".
Hoe verbeteren wij dit onderdeel en maken wij de resultaten zichtbaar in onze voorgangstoetsen?

In overleg is een ander onderzoeksthema mogelijk, indien de student een onderwerp heeft om een duidelijke vooruitgang om obs Kompas te bewerkstelligen.

Je mail kun je richten aan:
Peter Schröder (peterschroder@saamscholen.nl)

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen mij.

• Middenbouw
  • Groep 3, 4

ROC de Leijgraaf HAN HBO Pedagogiek Fontys HBO Pedagogiek Hogeschool De Kempel Fioretti College Zwijsen College Andere opleidingsrichtingen zijn bespreekbaar, Wij vinden de ondersteuning van toekomstig collegae belangrijk tijdens hun opleiding.