Openbare Basisschool De Bolster

Openbare Basisschool de Bolster in Sint-Michielsgestel bevordert de ontwikkeling van kinderen, gebruik makend van de talenten die een kind heeft in een omgeving waar het welbevinden vanzelfsprekend is.
Bewust, betrokken en betekenisvol onderwijs.
We zijn OLS voor Veghel en Den Bosch.
Samenwerking met Talent, school voor D/SH leerlingen. 23 dove leerlingen volgen regulier onderwijs.
365 ll verdeeld over 15 groepen.
Tweede keer predicaat Excellente school.

• Wetenschap, techniek en design
  • Jonge kinderen
  • Kunstzinnige oriĆ«ntatie

Breinvriendelijk onderwijs: Bewust, betrokken en betekenisvol.
Er liggen voldoende onderwerpen die vanuit ons nieuwe schoolplan uitgewerkt/uitgezocht kunnen worden. Eigen initiatieven worden gewaardeerd, mits ze binnen onderwijskundige lijn passen. We gaan graag in gesprek.

Wij werken naar onze visie: bewust, betrokken en betekenisvol.
Daar zullen ook de accenten van het onderzoek liggen.
- Ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen.
- Overgang 2 naar 3

- Koning Willem 1 College Den Bosch: Helpende Zorg en Welzijn; - De Leijgraaf, Veghel: Helpende Zorg en Welzijn; - Fontys Hogescholen: Pedagogiek; - Radboud universiteit, Nijmegen: Pedagogische Wetenschappen;