Willibrordusschool

De Willibrordusschool is de enige school in Alphen.
Onze leerlingen zijn doorgaans leergierige, gemotiveerde, spontane dorpskinderen. Onderlinge verschillen zijn niet groot al neemt de diversiteit wel toe.

Onze toekomstwens geeft aan dat we een andere weg inslaan "Leerkracht als coach biedt leerarrangementen aan waarbinnen leerlingen hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen'.

De kernwaarden waar wij als school voor staan zijn: Innovatief, Oplossingsgericht, Verantwoordelijkheid, Samenwerken en 'Ik mag er zijn'.

Op de Willibrordusschool heerst een gemoedelijke sfeer waarbij een student gezien wordt als één van de collega's en volwaardig deel uit zal maken van het team.

• Educatief ondernemerschap

- Optimaliseren driehoeksrelatie leerling - ouder - leraar.
- Ontwikkelen van een doorgaande leerlijn m.b.t. vaardigheidsontwikkeling.
- Opzetten van een leerlingenraad.

In overleg komen we tot een onderwerp voor het schoolonderzoek. Er zijn diverse mogelijkheden. Speerpunten kunnen aanknopingspunten zijn.

ROC Tilburg. Fontys Pedgogiek