Bs de Bloemaert

Basisschool de Bloemaert is een school in beweging. Wil je graag meedenken en participeren dan zoeken we jou!
De afgelopen vier jaar is een duidelijke verschuiving zichtbaar van klassikaal onderwijs naar nadrukkelijker kijken en anticiperen op de onderwijsbehoeften van het individuele kind. Onze speerpunten hierin zijn coöperatief leren, leerdoelen zichtbaar maken en executieve functies. We maken deze ontwikkeling als groep door: als groep kinderen in de klas, als groep collega's, maar ook samen met de groep studenten waarbij we van en met elkaar leren in een positief werkklimaat.
We werken met een aantal opleidingsscholen samen oa: de Klinkers, Koolhoven, de Elzen en de Stappen.

• Educatief ondernemerschap
  • Jonge kinderen
  • Kunstzinnige oriĆ«ntatie

Coöperatief leren, leerdoelen zichtbaar maken (ook bij het jonge kind), executieve functies, educatief partnerschap, Kunstzinnige Oriëntatie.

In de afgelopen jaren zijn er door afstudeer studenten meerdere onderzoeken uitgevoerd. Niet alleen Pabo studenten hebben onderzoek gedaan ook Pedagogiek studenten zijn actief. Thema's van afgelopen jaren zijn onder andere:
Thematisch spelen en begeleiden (jonge kind), Driehoeksgesprekken en onderzoek naar het morele klimaat op de Bloemaert. Door de onderzoeken teambreed te bespreken worden conclusies en aanbevelingen meegenomen in de vorming van de visie van de school. Wij zijn aan het groeien als lerende organisatie waarin studenten een belangrijke rol spelen. Onderwerpen voor een afstudeeronderzoek zouden kunnen zijn: Taal (hoe is de nieuwe methode geïmplementeerd), educatief partnerschap, coöperatief leren, executieve functies, jonge kind (overgang groep 2 naar 3), kunst en cultuur ( geïntegreerd met zaakvakken) en leerdoelen zichtbaar maken.

Wij bieden plaats aan 12 studenten waarvan de afstudeerplaats in

• Groep 3, 4, 5, 6, 7

Hogeschool Pedagogiek, ROC onderwijsassistent, Fontys Dansacademie, Fontys Muziek.