Noorderlicht


Wat ontdekken, leren en groeien bij Basisschool Noorderlicht!
Avontuur zit in onze natuur en ons onderwijs mag dus best spannend zijn. Dat stimuleert kinderen hun eigen kracht en talent te ontdekken. Daarom staat slimme ICT en technologie centraal in ons onderwijs. Duurzaamheid en zorg voor de wereld zijn ook thema’s die steeds belangrijker worden. Wij spelen daarop in. Ook letterlijk. We spelen en leren veel buiten! Een rijk ingerichte speelleertuin is de basis voor kennismaken met de natuur en zorg hebben voor het milieu. Een duurzaam, energieneutraal gebouw helpt ons team kinderen te laten leren over deze thema’s.

Thema's

  • Onderzoekend en ontwerpend leren
  • Wetenschap, techniek en design
  • 21st Century Skills
  • Engels
  • OriĆ«ntatie op jezelf en de wereld

Speerpunten voor schoolontwikkeling

Kijk even op onze website/youtube. Ons filmpje geeft je een indruk! www.bsnoorderlicht.nl
‘We zien een ‘eigenwijze’ en innovatieve school, die op veel gebieden tegendraadse, maar bewuste keuzes heeft gemaakt en op belangrijke onderdelen van het onderwijs vooruit loopt.’ Inspectie van het Onderwijs: Onderzoek bestuur en scholen.

Bij Basisschool Noorderlicht laten we onze kinderen graag op eigen kracht leren én groeien in een thuisgroep en op een leerplein. Kinderen kunnen zich hier in hun eigen tempo ontwikkelen. We stemmen ons onderwijs af op wat de leerling nodig heeft. Gepersonaliseerd leren, noemen we dat. Natuurlijk leren de kinderen ook samen. Hiervoor hebben we leerpleinen: leerplein Bos (groepen 1-2), Oceaan (groepen 3-4), Duin (groepen 5-6), en Rots (groepen 7-8). Deze leerpleinen zij helemaal ingericht om te ontdekken, op avontuur te gaan en te leren.

Onderzoek

Vanuit ons bestuur (dat met een nieuw Koersplan gaat werken!) komt er een positieve stimulatie om verder te ontwikkelen met het doen van onderzoek binnen ons team.
We hebben verschillende specialisten (in opleiding) die een onderzoekende manier van werken kennen en waarderen.
Als team hebben we al voor onderzoek gedaan naar de onderzoeksvragen de we als team willen gaan benaderen. Er zijn voor ons op dit moment 2 belangrijke onderzoeksvragen om nader uit te werken:

- Hoe helpen we kinderen te leren reflecteren, zodat ze een lerende houding ontwikkelen?

- Hoe integreren we Engels zo efficiënt mogelijk in ons onderwijs, zodat leerlingen goede wereldburgers zijn/worden?

Beide onderzoeksvragen staan centraal binnen ons team de komende jaren. Als het gaat om reflecteren dan kan dat in een deel-onderzoek gericht zijn op een vak-vormingsgebied.
Wat betreft Engels is er heel veel mogelijk ook in samenwerking met onze specialist. We nodigen jou al student uit om een eigen invulling te geven binnen deze brede onderzoeksvragen. Op onze school gaan we altijd uit van veel mogelijkheden!

Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor andere (deel)onderzoeksvragen.

Mail je brief naar Rita@bsnoorderlicht.nl EN mt@bsnoorderlicht.nl

Professionele leergemeenschap

Wij bieden plaats aan 8 studenten waarvan de afstudeerplaats in

  • Onderbouw, Middenbouw, Bovenbouw

Daarnaast biedt onze school plaats aan studenten van:

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) / Sport Hogeschool (we geven zelf als leerkrachten gymlessen aan onze groepen, recent met fitbits enz. Hoe kan dat nog beter?); Pabo University. Noorderlicht is voorloper op gebied van technologie in het onderwijs. Maar wel een goede balans en mix van oud en nieuw; International Lifestyle Studies (we doen veel aan gezonde lifestyle voor onze leerlingen. Maar doen we het juiste?); Leraar Engels (voltijd) Hoewel jij misschien in het VO gaat werken, leggen wij de basis. Een onderzoek waard! Hoe kan de aansluiting beter?