OBS de Rietpluim

De wereld verandert snel . Het is moeilijk te voorspellen hoe onze maatschappij er over twintig jaar uit zal zien. Wij geloven dat uitsluitend het overdragen van kennis niet voldoende is om kinderen zelfredzaam te maken. Wij streven ernaar dat ieder kind bij het verlaten van onze school een flinke portie zelfkennis heeft, zich heeft ontwikkeld tot een positief kritisch mens. Zodat hij of zij in staat is zichzelf vragen te stellen, te zoeken naar antwoorden maar vooral ook nieuwe vragen te vinden. Om positief kritisch te worden, leert ieder kind de benodigde vaardigheden en koesteren we de nieuwsgierigheid die het van nature heeft.

• Educatief ondernemerschap
  • Wetenschap, techniek en design
  • Kunst en cultuur

Zie jaarplan op onze website.

Bij ons op school werken we met expertteams. Onderzoek zal altijd aansluiten bij de ontwikkelingen binnen een van de vier expertteams:
- pedagogisch handelen
- betekenisvol thematisch werken
- didactisch handelen
- ICT, natuur, wetenschap en techniek

Hogeschool de Kempel Radboud universiteit Nijmegen